An Apple a day...

Ik heb het al eens vaker geroepen, en hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik van mijn eigen wijsheid overtuigd raak, maar de huidige maatschappij heeft duidelijk last van keuzestress. Het begint al als je op staat met wat je aantrekt. Welke creme er beter is voor je gezicht vandaag (Ph Waarde, Aminozuren, Vochtgehalte.. je moet het allemaal incalculeren) en als je voor het ontbijt nog niet gestressed was dan berg je maar.. want naast alle superfoods, oatmeals en andere dairy-free, gluten-free anti-radicaal vrije moleculen moet je ook nog eens rekening houden met alles waar je deze ochtend wel of geen kanker van krijgt. 

De keuzes die je onderweg naar je werk moet maken zijn eigenlijk wat simpeler. Volg je TomTom en rij je hier linksaf de sloot in, of gebruik je je gezonde verstand en ga je over 50 meter linksaf de brug over?

Eenmaal aangekomen op je werk begint alle stress weer van voor af aan. Te beginnen bij die altijd plakkende receptioniste waar je eigenlijk niet mee wil praten. maargoed je moet er toch langs dus kun je er beter voor kiezen het gesprek zo kort mogelijk te houden, en je vooral niet mee te laten slepen in haar melodramatische liefdesleven die elke week dieper zinkt dan de Titanic. Dan struin je de ene na de andere meeting af, constant keuzes makend of je nu wel gaat luisteren, of stiekem toch maar spannende seksueel getinte berichtjes uit te wisselen met je vrouw. of minnares.. of minaar.. want ook daarin heb je weer veel teveel keuzes, en het is allemaal maatschappelijk geaccepteerd. Daarna is het weer een kwestie van kiezen welke mailtjes je nu beantwoord, en welke je net zo goed kan laten rotten in de krochten van het digitale net. Sommige dingen lossen zich vanzelf op :)

Heb je wel eens bedacht hoeveel keuzes je maakt in de winkel? Uiteraard doet elke winkelier zijn best om je te verleiden het product met de grooste marge te kopen. Aan jou dan weer de keus of je voor het A merk, of voor het huismerk gaat (soms zelfs net zo goed, alleen een ander logootje) Bij het shoppen naar kleding is het trouwens niet anders. Elke week is er wel weer iets nieuws in de mode, en als er eens iets niet in de mode is, dan wilde je het eigelijk hebben maar is het niet meer verkrijgbaar.

 

Goed, ik dwaal af.. Er was namelijk een reden dat ik enkele zinnen zou wijden aan keuzestress (maar ik heb ervoor gekozen die enkele zinnen gewoon enkele parafen te laten worden). Voor 2012 was ik een vervent Apple hater. Ik vond hun ecosysteem te gesloten, naar mijn mening wilden ze teveel bepalen hoe en waar ik mijn device gebruik, en mensen willen nu eenmaal "in control" zijn over zoveel mogelijk dingen. Mijzelf daarbij! Tot ik ergens in 2012 thuis kwam met een iPhone. Eigenlijk vond ik het wel bevrijdend dat bepaalde keuzes al voor mij gemaakt worden. En nu in 2019 is dat eigenlijk nauwelijks veranderd. Al krijg ik tegenwoordig iet wat sneller het woord "fanboy" naar mijn hoofd gesmeten. Meestal nadat ik iemand uitleg dat Apple apparaten helemaal niet zo duur zijn, omdat je bij al die andere "goedkopere" apparaten ook minstens zoveel support nodig hebt dat, als je geen slim neefje hebt, je net zo duur uit bent als met de aanschaf van een Apple product. Daar komt bij dat de verkoopwaarde van 2e hands Apple prullaria doorgaans een stuk hoger ligt. Ik laat het rekenen aan u, de lezer, over. Mijn mening en rekeningetjes zijn duidelijk :)

 

Apple heeft een grote R&D afdeling. Wat ik recentelijk begreep zelfs relatief groter dan andere bedrijven. Als al die mensen de hele dag Researchen hoe ik het beste mijn iPhone moet gebruiken, dan kan ik daar wel mee leven. In elk geval weer een paar keuzes die ik niet hoef te maken! Kan ik me weer focussen op de pizza van vanavond.. Want kijken we nou een film met een pizza Funghi, of toch maar gewoon Hawaai??????

(0 Stemmen)

Jan Jacobs

Bevlogen. Gaat geen uitdaging uit de weg. Kiest niet altijd de makkelijkste route. HSPer. Natuur freak. Apple fanaat.

Snelle links

Contact Info

Een berichtje:

Berichtjes krijgen vind ik altijd leuk! Schroom dus niet en reageer gerust op mijn blog posts, of stuur een mailtje via het contact formulier op deze website :)