DEPRESSIE SERIES: Kun je als werkgever zien of je collega depressief is?

Nee. Er staat helaas geen bordje op ons voorhoofd. We krijgen geen certificaat van deelname, en je kan het ook niet zien door te kijken naar welk hokje gebruiken op het toilet. Voor zover dat nog kan in de moderne “gender neutrale” kantooromgevingen. Dus als werkgever heb je maar 1 optie. Op de persoon af vragen als je vermoed dat je collega met depressie klachten rond loopt. Maar ja, zoals ik eerder al aangaf zijn er maar weinig mensen die “met plezier” vertellen dat ze depressief zijn, laat staan tegen hun werkgever. Omdat ze bang zijn voor de, hoe onterecht misschien ook, gevolgen. Dus als werkgever kun je eigenlijk niks doen?

En dat is nou precies wat je als werkgever WEL kan doen. Maak depressie en andere “geestes ziektes” bespreekbaar op de werkvloer. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag met een trommel en tamboerijn rond te lopen om te zien of er iemand niet zo vrolijk mee host, maar je kan wel duidelijk zijn. Iets wat bij veel MKBers nog wel eens ontbreekt. “Ja, maar mijn mensen weten dat ze altijd bij mij terecht kunnen” is een veel gehoorde uitspraak. En voor de meeste zaken zal dat ongetwijfeld zo zijn! Ik zal zonder moeite naar mijn werkgever stappen als ik op professioneel gebied ergens mee zit. Als ik conflicten met collega’s heb, geloof ik heilig dat mijn werkgever die naar eer en geweten op probeert te lossen zonder mij daarbij te schaden. 

Maar gezellig een kopje koffie drinken en vertellen hoeveel manieren van doodgaan ik vandaag weer bedacht heb.. nee dat zie ik mezelf niet doen met mijn werkgever. Niet omdat dat wel erg persoonlijk is.. Tenslotte deel ik mijn verhaal ook met de rest van de (professionele) wereld. Simpelweg het feit dat mijn werkgever niet “geschikt” is om om te gaan met dit soort problemen, schrikt mij al af. Bij veel depressieve mensen speelt toch al de gedachte “ach, wat kan een ander nou voor mij doen” laat staan als je dan naar je baas kijkt. Die heeft toch alleen verstand van cijfers! 

En als werkgever zou je dat helemaal niet moeten willen. Je hebt al zoveel op je bord dat energie slurpt, en omgaan met depressieve werknemers slurpt nog veel meer energie! En kennis! Het is niet iets waar je even een paracetamolletje voor schrijft en hoppa! Ga maar weer aan het werk! Nee, zo werkt het helaas niet. Deze problematiek is zo complex dat je daar wel echt ervaring of kennis voor nodig hebt. En de meeste werknemers hebben nou eenmaal geen bibliotheek aan boeken over de mens en zijn problemen. Blegh, dat is vast het minst leuke aan je werk! Doe maar niet. Anderen kunnen dat beter! 

Maar als werkgever kun je wel duidelijk laten merken dat er wel degelijk hulp is! Creëer een “gezondsheidsdag” waarop je als werkgever laat zien wat jouw bedrijf doet om je collega’s gezond te houden. Maar leg daarbij ook de nadruk op de niet zo gebruikelijke dingen. Natuurlijk wil je dat je medewerkers gezond leven, daarom hebben ze een abbo voor de sportschool, hebben ze een budget om te fietsen, en heb je op kantoor een relaxruimte waar je collega’s zich even terug kunnen trekken voor een moment van bezinning. 

Maar leg ook eens nadruk op de niet zichtbare zaken. Leg je collega’s eens uit hoe ze een depressie bij zichzelf en anderen kunnen herkennen. En als ze het eenmaal door hebben, waar kunnen ze dan heen? Heb je een bedrijfsarts die specialistische kennis heeft van depressieve klachten, ipv alles weg wuift onder een burnout? 

In de toekomst zullen steeds meer mensen gaan kampen met (langdurige) depressies. De maatschappij word steeds harder, de druk op de mens steeds zwaarder. Steeds meer mensen kunnen niet langer het tempo bijbenen waarin de mensheid zich voort beweegt. We hebben de afgelopen jaren een flinke stijging van “nieuwe tijds ziektes” gezien, maar een depressie is nog steeds een taboe. En dat moet veranderen. Als we als mensheid willen dat iedereen zijn steentje bij draagt, dat iedereen een goede kwaliteit van leven heeft, dan zullen we veel taboe’s moeten doorbreken. Depressie is zo’n taboe. En omdat depressieve klachten zich nou eenmaal niet alleen beperken tot de privé sfeer, zullen we ook als werkgever daar iets mee moeten. DAT kun je als werkgever doen! Want een gelukkige collega is een productieve collega ;-) en wie wil dat nou niet??

 

 

BELANGRIJK: Ik ben geen expert. ik blog vanuit mijn beleving en mijn ervaringen. Zoek bij klachten altijd advies van je huisarts of de praktijkondersteunende GGZ medewerker. Heb je zelfmoordgedachtes, aarzel niet en bel meteen 113! De wereld is heel mooi, geen mens kan gemist worden.