No module Published on Offcanvas position

Het is weer zover. In September laat Apple al jaren nieuwe dingen zien. iPhone's, iPad's, de geruchten zijn niet uit de lucht te grijpen. Iedereen lijkt er al van alles van te weten! Iedereen.. behalve ik. Ik wacht geduldig op wat komen gaat. Een speciaal avondje voor mijzelf. Een beetje zoals anderen een speciale Starwars avond organiseren. Of een Pokemon clubje.

Stel je eens voor een wereld waarin het niet om geld draait, maar om menselijkheid.

Een wereld waarin we leven om elkaar (en onszelf) te helpen, en als soort vooruit te gaan, ipv achteruit. Zo’n wereld zou gratis wifi hebben!

 

Helaas leven we niet in een wereld zonder geld.. Toch zou gratis wifi voor iedereen mogelijk moeten zijn. De overheid smijt bakken met geld over de balk, geld dat hen aangereikt word door ons de werkende burger. Eigenlijk zou de burger dan ook moeten beslissen waar dit geld aan gespendeerd word. Een soort panel waarin de meeste stemmen gelden ofzo.

 

Anyways, kijkend naar mijn eigen gemeente (de gemeente Arnhem) zie ik met regelmaat projecten voorbij komen waarbij ik mezelf afvraag wat het nut is voor mij, als gewone burger. Maarja, de gemeente legt nauwelijks verantwoording af (althans, nooit aan mij) en zo geld dat voor alle overheidsorganen. Ik mag wel werken voor de belasting, maar ik mag vervolgens niet meebeslissen waar dat geld naartoe gaat. Best raar eigenlijk!

 

IK zou namelijk willen dat iedereen in Arnhem toegang heeft tot internet. Mijn 80jarige buurvrouw die geen internet heeft omdat ze niet weet hoe ze het aan moet vragen, maar ook mijn 25jarige buurman die wegens psychische problemen ver onder de armoedegrens leeft. En in theorie zou het mogelijk moeten zijn.