Vroeger.. Vroeger was alles beter Jan, het is heus waar!

Het had een uitspraak van mijn Oma kunnen zijn, zomaar een "bejaarde" op een bankje in het park terwijl de laatste zonnestralen van september plaats maken voor een natte herfst.

Maar nee, het is halverwege Juni, en hoewel in mijn hoofd een mooi plaatje op doemd van goudgele bladeren in een zonnige namiddag is het in werkelijkheid gewoon nat, vies en koud! Opwarming van de aarde noemen we dat, helaas voor warmteminnend Nederland (waar ik dus ook bij hoor) word het niet bepaald zonnig en warm, eerder vochtig en koud!

De techniek was vroeger ook al niet beter, een wereld zonder iPhones of - erger nog - zonder iPad, de horror! Ik moet er niet aan denken dat ik een dag zonder iPad moet! Stel je voor dat ik de honderden boeken op mijn iPad mee moest slepen in een tas, het doet me denken aan de hogere school en dat was niet bepaald mijn favoriete tijd.

Maar wat was dan vroeger wel beter??

Vroeger waren mensen niet zulke tere poppetjes, en kon je nog gewoon dingen zeggen zonder dat er iemand zwaar beledigd of gediscrimineerd was. Vroeger hielden mensen hun mond nog wel eens dicht, ipv te pas en te onpas hun mening te geven over onderwerpen waar ze totaal geen verstand van hadden. VROEGER... Vroeger wist je op je 16e al met wie je ging trouwen, zonder jezelf af te vragen of die gene op zijn/haar 30ste nog wel hetzelfde geslacht was.

Vroeger zeiden je ouders gewoon "Mientje. jij trouwt later met Kees. Je gaat huisvrouw spelen en gewoon 13 kinderen opvoeden."

Je kan zeggen wat je wil maar het was een stuk makkelijker dan al dat gedoe van tegenwoordig. We swipen ons een duimhernia tot we een ons wegen en aan het eind van de avond gaan we teleurgesteld alleen naar bed. Als je vandaag een leuke vent tegen komt dan moet je maar hopen dat het volgend jaar ook nog een vent is, ipv dat Henk ineens als Hennie uit de kast komt vallen!

En als je denkt dat het voor verlegen mensen juist makkelijker is geworden dan heb ik nog meer treurig nieuws. Ik vond het al vervelend om in de kroeg rond te koekeloeren, maar What You See Was What You Get.. Tegenwoordig ben ik bijna fulltime druk met 36 verschillende dating apps, en als je dan eindelijk iemand gevonden heb om mee te daten dan issie ineens 20 jaar ouder, 20 kilo zwaarder, en 20 tinten grijzer dan zijn profielfoto. Om nog maar te zwijgen van het boerse gedrag waarmee de meeste homo's tegenwoordig denken "macho" te doen, waar ik dus al op afknap.

Nee.. Vroeger was niet alles beter, maar er valt iets te zeggen voor uithuwelijking :D Ook al betwijfel ik of mijn trouwe Beagle Drako diezelfde mening deelt. Al was het alleen maar omdat ze dan het grote bed had moeten delen met een andere vent. Die ongetwijfeld meer plaats in had genomen dan ik!

Gruss Gott!