hoe fijn zou het zijn als de wereld weer schoon is! Als dieren weer kunnen leven zonder het risico te lopen om te sterven met kilo’s plastic in hun maag?

Terwijl ik naar National Geographic Channel zit te kijken breekt me het zweet uit. Ik zit op het puntje van mijn stoel te gillen dat we al het plastic moeten stoppen. NU!!! WEG MET AL HET PLASTIC!!! PLASTIC IS EVIL!!!

Maar... De mensheid kan helemaal nog niet zonder plastic. Er zijn simpelweg niet genoeg goede alternatieven om morgen al het plastic te vervangen. En al zouden we dat kunnen, dan zouden we ons dezelfde problemen op de hals halen maar dan met een ander product.

Laten we wel wezen, de enige manier om dit wereld probleem op te lossen is als de mens eens stopt zich te gedragen als een varken. Mijn hond mag niet in ale delen van Sonsbeek Park komen, omdat men bang is dat er dan hondenpoep komt te liggen.. Sja nee want nu is het veel beter met al die half verbrande BBQ schalen, plastic flessen, kartonnen frietzakjes en weet ik wat voor een rommel wij mensen allemaal achter laten.

Nee, het wereldwijde probleem van vervuiling begint niet bij de ban van plastic, maar bij het opvoeden van je kinderen. Mij is altijd geleerd om alles netjes in een prullenbak te gooien. Niet langs de weg, niet op de stoep, en ZEKER niet ergens in de weide wereld waar het uiteindelijk in zee beland, met alle doden dieren tot gevolg.

Een walvis met 12!! Kilo plastic in zijn maag. Een schildpad die vast zit in een krat.. het kan allemaal niet op. En ondertussen blijven we allemaal nog meer plastic zakjes en bekertjes en bestek kopen, want het is zo verrekte handig dat je het niet af hoeft te wassen. MAAR.. koop dan de houten variant! Kun je OOK weg gooien, maar is wel biologisch afbreekbaar!

We moeten er met z'n allen ECHT iets aan doen! We vernielen de enige probleem waar we op leven, met als gevolg de uitsterving van het menselijk ras zelf. Nee, mensen zijn niet goed in lange termijn denken. Alles gaat vooral om het hier en nu hebben van heel veel geld, waar je vervolgens HE-LE-MAAL niets mee kan als je verkankert in je kist ligt..

Denk daar maar eens over na :)