JA! Het komt voor de meeste mensen als een schok, maar de mensen die mij goed kennen weten precies wat ik bedoel! Ik heb een vriendin, en zij heet Karin. En Karin is al bijna 21 jaar mijn rots in de branding, mijn kalmte in de storm, maanlicht in donkere nachten, etc etc etc. En ergens sta ik er nog van versteld dat ze het al zo lang met me uit houd.

Ik ben ten slotte niet een van de makkelijkste mensen om mee te leven. Mijn familie weet dat maar al te goed! En het bijzondere is wel, dat het geheel vrijwillig is. Denk je daar wel eens over na? Familie kun je niet kiezen.. die krijg je bij je geboorte en daar kom je ook niet echt vanaf. Vrienden kun je kiezen, en als het je niet bevalt wandel je weer door naar de volgende.

Hoogsensitieve mensen hebben over het algemeen weinig vriendschappen, maar wel hele hechte! En zo is dat ook tussen Karin en mij. Er zijn weinig mensen voor wie ik midden in de nacht mijn bed uit kom, of wie ik midden in de nacht zou bellen als dat nodig is, Maar bij Karin hoef ik er niet eens over na te denken

En we hoeven ook niet elke dag te bellen om te weten dat het goed zit. Die tijd hebben we achter ons gelaten toen de rekeningen opliepen naar 300 euro, omdat wij nooit “effe” vijf minuutjes kunnen bellen.

Meestal neem je mensen “for granted” en denk je er niet over na, maar soms sta je er bij stil, omdat je net iemand verloren hebt, of omdat de wereld weer eens kut is! Zo’n dag heb ik vandaag.. Ik denk na over de mensen die ik lief heb, en Kaatje is dan prominent in mijn gedachten. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn vriendin moest doen. OOK niet als ik straks een vriend heb dan word het nog veel drukker in mijn hoofd 

Maargoed, wat ik dus eigenlijk zeggen wil.. De hele wereld mag weten dat ik van “mijn” Karin hou! En dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend als het wel eens lijkt!

Bisous!