Wie denken ze wel dat ze zijn?

De helden van de zorg noemt Rutte ze..

Maar het zijn diezelfde helden van de zorg die mij weg sturen, terwijl mijn vader ligt te creperen van de pijn.

Twee weken geleden ging mijn vader lopend de ambulance in omdat hij hartklachten had. Inmiddels kan hij niet meer zelfstandig zitten, eten, en praten. Hij is zo mager als een Joodse gevangene uit Auswitz, en ondertussen zeggen de helden van de zorg “u moet weg, bezoekuur is voorbij”

Wie denken ze dat ze zijn, dat ze denken dat ik toe ga kijken hoe mijn vader vanaf de afdeling cardiologie naar huis word gestuurd in verwarde toestand. Vervolgens weer opgenomen word op de afdeling Geriatrie. Vervolgens weer naar cardiologie gestuurd word, om vervolgens een dag later op de afdeling neurologie te belanden.

Wie denken ze dat ze zijn, dat ik toe ga kijken hoe mijn vader tot twee keer toe uit bed valt. “We zetten een sensor naast het bed” uhuh.. die detecteert wel dat hij op de grond ligt ja.. Misschien moeten we zorgen dat hij überhaupt niet kan vallen??  

Wie denken ze dat ze zijn dat ze tegen mij kunnen zeggen “wij hebben nu geen tijd voor u” terwijl mijn vader daar al dagen ligt te creperen? En iedereen met elkaar theeleut over adviezen wat te doen?

Wie denken ze dat ze zijn dat ik tot vervelens toe telkens weer hetzelfde verhaal moet gaan vertellen. En dan met een goed gevoel het ziekenhuis weer verlaat?

 Wie denken ze dat ze zijn dat ze tegen een zoon kunnen zeggen “je mag je vader niet zien. Dat is het beleid van het ziekenhuis.” Om vervolgens met veel machtsvertoon een aantal bewakers te sturen. ipv kijken hoe ze de situatie kunnen de-escaleren. Wat notabene ook nog zo simpel was geweest als “Meneer Jacobs, ik breng u een beker koffie, de arts komt zo snel mogelijk” zodat diezelfde arts mijn zorgen aan kon horen en weg nemen. Nee, in plaats daarvan zetten de “Helden van de zorg” je met drie man sterk op straat. Want zo doen ze dat, onze “Helden van de zorg”.

Nou meneer Rutte, ik hoop dat u uw vader niet zo hoeft te zien lijden als ik. Om vervolgens als een kartonnen doos bij het oude vuil op straat gezet te worden.

 Maar voor mij zijn er voorlopig even helemaal geen “Helden van de zorg”. Alleen maar mensen die elkaar de hand boven het hoofd houden en zich verschuilen achter regeltjes en “beleid”