To wait.. of toch maar niet?

Het is weer zover. In September laat Apple al jaren nieuwe dingen zien. iPhone’s, iPad’s, de geruchten zijn niet uit de lucht te grijpen. Iedereen lijkt er al van alles van te weten! Iedereen.. behalve ik. Ik wacht geduldig op wat komen gaat. Een speciaal avondje voor mijzelf. Een beetje zoals anderen een speciale Starwars avond organiseren. Of een Pokemon clubje.

Ik niet.. Ik zit heerlijk met Drako op de bank. Koekjes, Cola, Chips en Pizza. Lekker samen genieten van al het moois wat Apple elke keer weer uit zijn hoed weet te toveren. Elke keer weer genieten van de Finesse, de perfectie waarmee alles aan elkaar gelijmd word. Hoe alles bij elkaar past, dit is waarom ik dus Apple fanboy ben.

Onvermijdelijk komen ook weer de vragen.. Hele fora staan vol met vragen als “Moet ik nu een nieuwe iPad kopen, of toch nog even wachten?” En ik zeg dan altijd, als je wacht kun je blijven wachten. Elk jaar komt er wat nieuws uit. En elk jaar is het marginaal beter. Eigenlijk is de computer markt en de smartphone markt wel een beetje volgroeit. Je krijgt nu alleen nog maar de “kleinere” verbeteringen. 

Dit jaar gaat er echter wat spannends beginnen. Apple heeft pas “project Silicon” uit zijn hoed getoverd. Het is eigenlijk een herhaling van het verleden. Apple begon ooit met PowerPC in zijn computers te stoppen. Dat ging een poosje goed tot Apple steeds vaker tegen problemen aan liep. Het PowerPC platform was een uitstervend iets. Ook Apple zag dat. Toen gingen ze naar Intel. Dit ging voor de meeste mensen vlekkeloos. Apple kwam met Rosetta op de proppen. Een emulatie laag die er voor zorgde dat je oude PowerPC software ook netjes kon draaien op de nieuwere Intel systemen.

Ik verwacht dat Apple met net zoiets op de proppen zal komen. Ze hebben al beloofd het Intel platform voor lange tijd te blijven ondersteunen. Ze moeten ook wel, tenslotte zijn ze tegenwoordig helemaal voorvechter van duurzaam, ecologisch verantwoord, noem het allemaal maar op. Dus je kan natuurlijk niet alle Computers van een jaar oud aan de kant gooien met de mededeling “Koop maar wat nieuws meneer.” 

Hoewel Intel geen uitstervend platform is, merk je dat Apple wel degelijk tegen problemen aan loopt. Aangezien ze al zelf hun processoren voor de iPhone, iPad, Watch en TV maken, is het niet zo heel vreemd dat ze die ook in hun computer stoppen. Benchmarks laten zien dat dit prima kan! En stiekum moet ik zeggen dat ik ook best wel nieuwsgierig ben naar wat dit oplevert. Voor een control freak als ik is het wel een beetje om opgewonden van te worden. Zelf alles in je eigen beheer hebben. Niet afhankelijk van een andere tech reus om je shit op te bouwen. 

 

Ik ben benieuwd wat de toekomst Apple brengen gaat! Drako en ik zitten er al vast klaar voor :)