Kat versus Hond

De discussie en de bijbehorende problemen zijn al zo oud als de weg naar Keulen, en ook ik maak me er schuldig aan dat ik soms graag mijn mening spui over dit onderwerp.

Hondenpoep opruimen. Ik vind het de normaalste zaak van de wereld. Ik stap niet graag in de voetzoeker van andermans gezelschapsmaatje, ik stel me zo voor dat een ander er niet om staat te springen om de Tango te walzen in de gelukskoekjes van Drako.

Er zijn echter ook mensen die zeggen: Ja hallo, waarom moet ik EN hondenbelasting betalen, EN mijn hond overal aanlijnen, EN de hondenpoep opruimen terwijl de kat van de buren vrij spel heeft, en de buren er niet verantwoordelijk voor gehouden worden. En ik moet eerlijk bekennen.. OOK ik waag me wel eens aan dat excuus!

Hou me te vriend (of niet, i dont care) ik heb niks tegen katten, en niks tegen katten eigenaren wat ik ook niet tegen andere mensen heb, maar een beetje krom is het natuurlijk wel. De buurvrouw van om de hoek heeft zes katten. Als ze sochtends gaat werken zet ze al die katten naar buiten. Minstens twee van die katten springen bij mij over de schutting, schijten mijn hele met maagdenpalm bedekte border vol, en jagen ook nog eens alle vogels weg waar ik tijdens de lunch zo enorm van kan genieten. Als ik mijn buurvrouw vraag om haar verantwoording als eigenaar te nemen, en haar zelfs nog mijn goeie poepschepper aan reik, staat ze me aan te staren alsof ik net als Jezus een fles water in rode wijn heb doen veranderen! “Ja, ik kan toch niet bepalen waar mijn katten heen gaan he!” Euh.. ja? Dat kan je wel? Dat noemen we ook wel “Je katten binnen houden” .. vervolgens roept ze “ja hallo! Een kat moet ook zijn behoefte doen he!” Nou prima, dan hoef ik mijn hondenkakjes niet meer op te ruimen, want die laat ik dan gewoon op jouw balkon schijten lieve buuf!! Het is allemaal zo simpel he..

Jij houd je kat binnen. Ik houd mijn hond aan de lijn en ruim de poep op. Hebben we geen last van elkaar en kunnen we samen rond een kampvuur genieten van een fles bloed.. ehhh wijn! En kunnen we samen iets anders vinden om over te mekkeren. De andere buurvrouw steekt elke avond haar openaard aan.. DAT is pas erg met al die stikstof, fijnzaad en andere trendy termen..

Ach.. honden en katten eigenaren! Als je ze allemaal knockout slaat kunnen ze best goed met elkaar overweg! En ik ook :)