Rust zacht Ella :(

Ik blijf maar aan de zelfmoord van Ella Vogelaar denken 😞 een van de weinige Haagse politica waarvan ik serieus dacht “kijk! Die vrouw snapt het” maar omdat ze aan “de kleine man” dacht werd ze te kakken gezet.

En nu blijkt dat ze na jarenlange depressies zelfmoord heeft gepleegd!

Het raakt me. Het raakt me omdat ik voor mijn gevoel niet begrepen word door de maatschappij waarin ik leef. Het raakt mij omdat ik, net als Ella al jaren kamp met depressies, en de overheid het (zo voelt het soms) bewust moeilijker maakt om mensen zoals mijzelf en Ella de juiste hulp te laten vinden.

Het raakt mij omdat dit op zoveel fronten onrechtvaardig is. We roepen allemaal dat het recht op voortplanten een goud iets is, daar valt niet aan te tornen. Maar we beseffen blijkbaar niet dat we met die egoïstische houding iemand soms opzadelen met problemen die er helemaal niet om gevraagd heeft.

En vervolgens laten we kinderen aan hun slechte lot over. We hebben ons zegje gedaan, aan ons gouden regeltje is niet getornd, en elk kind moet zelf maar uitzoeken hoe te overleven. Maar de waarheid is, dat ik helemaal niet geboren had mogen worden. En Ella misschien ook wel niet.

Helaas zullen we het nooit weten. Ella is niet meer, we kunnen niet meer vragen wat we hadden moeten doen om haar te helpen. En ik? Ik kamp nog steeds met depressies, en een leefsituatie waar ik nooit om gevraagd heb. En ook niet de kansen krijg om het te veranderen.