Ik ben het beu!

Ik ben het ZO beu!

Iedereen die mij kent bestempeld mij als een zachtaardige, ietwat sociaal gestoorde jongen met het hart op de juiste plek. En dat klopt ook! Ik ben doorgaan pacifistisch ingesteld en ik ga confrontaties liever uit de weg. Volgens mij was dit de motivatie voor mijn buurvrouw om mij de afgelopen vijf jaar steevast te treiteren met gezeur en briefjes.

Briefjes die ik in eerste instantie keurig negeerde, want ik had helemaal geen zin in confrontaties en gedoe. Langzamerhand begonnen naast de briefjes ook het geschreeuw en het steevaste “gluren” als ik probeer te tuinieren. Niet bepaald een prettig gevoel als zo’n blikdodende paar ogen constant in je rug branden! Na een paar jaar begon ik er langzamerhand genoeg van te krijgen. Dus eerst begon ik nog vriendelijk de briefjes te beantwoorden, maar het effect daarvan was alleen maar nog meer geschreeuw en geblaas! HAHA ik begon er stiekem wel een beetje lol in te zien.

Ondertussen bleef mijn tante maar zeggen “Ach Jan, niemand komt bij haar, ze is altijd alleen geweest, eigenlijk is ze best zielig!” En ik bleef maar denken ach js, ze is ook eigenlijk wel een beetje zielig. Deze mevrouw is gewend dat iedereen doet wat zij zegt. Het gevolg is dat niemand er meer wil komen!

Nouja, het briefje van afgelopen week zal ik iedereen besparen, maar blijkbaar ben ik kleinzerig, onbeschoft en respectloos. Tja.. je oogst wat je zaait natuurlijk.  Inmiddels loopt de temperatuur aardig op, en zo ook mijn bloeddruk.

En gisteren gebeurde dan toch het ondenkbare. Ik had er genoeg van. De heks aan de andere kant van de schutting begon te zeuren over Drako… En als er iets is wat je NIET moet doen is aan mijn lieve Beagle komen. Ik roep wel eens “Als ze Drako aanraken vreet ik ze de strot door met een glaasje witte wijn” maar we kunnen nu met zekerheid zeggen dat ik er toe in staat ben. Ik heb de buurvrouw nat gespoten! Drijf en drijf nat. Het ging zo in een v laag van verstandsverlies dat ik het zelfs niet gefilmt heb! Jammer, want ik had jullie best een blik gegund! Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk :)