Politiek, ik heb er een mening over. Maar ik heb er niet voor gestudeerd, dus meestal hou ik mijn mening voor mijzelf, en laat ik het politiek bedrijven over aan de mensen waar we allemaal op gestemd hebben.

Als kind had ik al wat met dieren. Ik zat op een school vlakbij Burgers Zoo, en onze school had een abonnement waardoor wij met regelmaat naar de dierentuin konden. We moesten dan als kleuters en jong grut twee aan twee, hand in hand, netjes achter elkaar naar de dierentuin lopen. Het was een wandeling van tien minuten, maar ik kan me nog heel goed herinneren de gevoelens die die lange uren durende tien minuten te weeg brachten. Mij moest altijd ruim van te voren verteld worden dat we naar de dierentuin gingen, anders was ik in mijn enthousiasme niet te handhaven.

Stel je eens voor een wereld waarin het niet om geld draait, maar om menselijkheid. Een wereld waarin we leven om elkaar (en onszelf) te helpen, en als soort vooruit te gaan, ipv achteruit. Zo’n wereld zou gratis wifi hebben! Helaas leven we niet in een wereld zonder geld.. Toch zou gratis wifi voor iedereen mogelijk moeten zijn. De overheid smijt bakken met geld over de balk, geld dat hen aangereikt word door ons de werkende burger. Eigenlijk zou de burger dan ook moeten beslissen waar dit geld aan gespendeerd word. Een soort panel waarin de meeste stemmen gelden ofzo.

Ik ben al jaren Apple fanboy. Het gemak van zijn producten, het gelikte en intuïtive uiterlijk. Ik hou er van! Ik ben perfectionistisch, heb geen zin om constant met “beheren” bezig te zijn. Ik wil iets dat “just works” en er ook mooi uit ziet. Je komt al snel uit bij macOS. En de integratie van alle Apple apparaten onderling, het is subliem! Windows is een ramp. Linux heeft geen visie, Android is te onveilig. Apple heeft het allemaal!

Goeie goden wat een ellende!

Je saldo terug vragen omdat je een kaart niet meer gebruikt.. Translink Systems heeft de volgende gegevens van mij:

NAW, ivm afleveradres gepersonaliseerde chip kaart. Bankrekening, ivm automatisch opladen Chipkaart nummer ivm automatisch aanvullen.

Het is weer zover. In September laat Apple al jaren nieuwe dingen zien. iPhone’s, iPad’s, de geruchten zijn niet uit de lucht te grijpen. Iedereen lijkt er al van alles van te weten! Iedereen.. behalve ik. Ik wacht geduldig op wat komen gaat. Een speciaal avondje voor mijzelf. Een beetje zoals anderen een speciale Starwars avond organiseren. Of een Pokemon clubje.

De discussie en de bijbehorende problemen zijn al zo oud als de weg naar Keulen, en ook ik maak me er schuldig aan dat ik soms graag mijn mening spui over dit onderwerp.

Hondenpoep opruimen. Ik vind het de normaalste zaak van de wereld. Ik stap niet graag in de voetzoeker van andermans gezelschapsmaatje, ik stel me zo voor dat een ander er niet om staat te springen om de Tango te walzen in de gelukskoekjes van Drako.

Iedereen discrimineert. Het is een feit waar je niet omheen kunt. Meestal discrimineren we onbewust op basis van persoonlijke voorkeuren (ikzelf ga liever met vrouwen om dan met mannen) of ervaringen (ik loop de meeste groepjes Marokkanen vlot voorbij). En dat is normaal. Het is iets natuurlijks waar we eigenlijk niks aan kunnen doen. We discrimineren ook bewust! Vaak doen we dit om mensen te kwetsen, uit noodweer (als we zelf gekwetst worden) of gewoon, omdat het zo met de paplepel ingegoten is. Het lijkt soms alsof discriminatie een steeds groter wordend probleem is, maar ik geloof dat discriminatie niet het probleem is, discriminatie is het symptoom van een probleem. En het probleem is opvoeding.

Die drang naar meer… meer geld, meer macht, meer spullen! Het leid uiteindelijk ook naar meer werken. En dat is jammer :( Als mensen eens niet zo hebberig waren, en eens met minder genoeg namen, dan was dat beter voor alles!

Een minder groot huis, en een minder grotere auto betekenen ook minder vaste lasten. Helaas zijn er ook lasten waar we niks aan kunnen veranderen, maar als je al 500 euro per maand kan besparen op huis en auto, kun je dus al een aantal uur per week minder gaan werken. Althans.. dat is mijn theorie!

Pagina 1 van 2