Johannes!

Johannes!

Wie ben ik?

HSP, Apple fanatic, Minimalistic, Honest and shy :)


Waar schrijf ik over


Recente berichten

Het is zo'n dag!

Het is zo'n dag.. Eigenlijk moest ik vandaag heel veel doen! Het huishouden, mijn werk, nog meer huishouden en nog veel meer werk!

Uiteindelijk heb ik niks gedaan.. op mijn werk alleen het hoognodige, en thuis.. ehm.. niks oeps Ja, lekker met de buurvrouw koffie geleut! 

Mijn buurvrouw, schat van een mens, ken dr al 28 jaar. Eigenlijk is ze meer een vriendin, want buurvrouw dekt de lading niet echt. En over vriendinnen gesproken, de laatste tijd kom ik sowieso niet om in de liefde van mijn vriendinnen! Twee schatten van vrouwen, Karin, al bijna 20 jaar de liefde van mijn leven, en Daniela al ruim 13 jaar. Eiglijk praat k nooit over ze als vriendinnen, familie is een beter woord! Waarmee ik maar weer bewijs toon dat je je familie prima zelf kan kiezen! En om in diezelfde sneltrein vaart verder te gaan, aan familieliefde kom ik ook niks te kort! Mijn moeder doet nog dagelijks mijn was, kookt mijn prakkie en maakt mijn huis schoon, wat meer kan je op je 35ste nog wensen? Ik heb twee overheerlijke meiden die ik mijn nichtjes mag noemen, en als het even kan elke dag wel even zie! Ik woon in een schitterend huis, in een geweldige buurt. Al met al heb ik dus niks te klagen :)

Toch zijn er dagen waarop ik extreem somber kan zijn.. Sinds vorig jaar weet ik dat ik Hoog Sensitief ben (leg ik later nog wel eens uit) En dat de dingen dus "harder" aan komen dan bij andere mensen. Als mijn nichtje verdrietig is kan ik zomaar huilend in slaap vallen, om vervolgens de halve nacht te liggen piekeren tot ik er zelf wanhopig van word! En als mijn moeder verdrietig is.. goeie goden dan zou ik de halve wereld wel in elkaar willen slaan van woede! Want zo werkt dat in mijn wereldje.. De mensen waar ik het meest om geef mogen niet ongelukkig of verdrietig zijn, dat past niet in het plaatje van een Hoog Sensitief mens, die willen dan alles doen om het "te fixen" ookal weet ik dat dat pure onzin is! Life happens, shit happens! En dus is dat een constante strijd, de balans van het leven bewaken, zorgen dat ik niet teveel bezig ben met andere mensen! 

Maar niet vandaag! Vandaag is zo'n dag, lekker luieren, niks mag en alles moet! Lekker koffie drinken met de buurvrouw, aanrommelen met mijn drie draken, en verder helemaal niks! En morgen? Morgen is het ook weer zo'n dag!

Enjoy the good times!