Johannes!

Johannes!

Wie ben ik?

HSP, Apple fanatic, Minimalistic, Honest and shy :)


Waar schrijf ik over


Recente berichten

Eigen volk eerst!

Eigen volk eerst! Ik snap waarom lieden als Trump, wilders en Le Pen populair zijn, ik snap alleen niet waarom mensen denken dat zij iets op lossen. En ik snap nog veel minder waarom mensen er blindelings in trappen :(

Het grootste probleem met de mensheid is dat men van nature hebberig is. Wilders, Trump en le Pen niet minder dan de gevestigde orde. Het enige probleem is dat mensen denken dat het allemaal door de vluchtelingen komt, en die misvatting stemt mij somber. Waarom mensen beschuldigen die vluchten voor hetzelfde als waar wij voor willen vluchten, een regering die bezig is met zelfverrijking ipv het dienen van het volk.

Neem de ABM Amro, een bank dat staatssteun kreeg omdat het anders om viel.. Voor onze regering een uitgelezen kans om perk en paal te stellen aan een cultuur waarin een paar mensen zich verrijken door het geld van "het volk" :( ABN had volksbank moeten worden zodat het volk een goedkope bank zonder graai cultuur had, en niet hardhandig van hun zuur verdiende centen af gepakt werden. Een bank zonder topsalarissen en gouden handdrukken, zonder winstbelang en veel te dure nutteloze opties die niemand wil maar waar je wel allemaal voor betaald. Nee, de regering had een bank kunnen creëren met minimale opties, minimale kosten, en zekerheid dat het volk niet aan alle kanten beduveld word.

Het zelfde geld voor ons zorgstelsel. Test mislukt, vrije marktwerking is geen succes. Koop Univé Zorg op (of whatever) en maak er weer een zorgverzekeraar van die goede zorg levert tegen goede prijzen, ipv belabberde zorg tegen "eerlijke" prijzen. Want wat ze vergeten te vermelden is dat die prijzen "eerlijk" zijn voor de top, niet voor de verzekerde!

Mijn energieleverancier heeft dit jaar de prijzen weer verhoogd, dit was nodig want "zo investeren wij in een betere toekomst voor iedereen" oftewel, de directeur krijgt een nieuwe BMW en ik zit nog steeds met diezelfde verrotte stopcontacten waar de helft van de dag niks uit komt omdat het stroomnet in de stoep aan het verrotten is! Ook hier geld weer, koop de NUON op en maak er weer een bedrijf van dat energie levert aan het volk, ipv dure BMW's aan directieleden die toch al twee auto's hebben.

En laten we ook vooral eens kijken naar al die andere bedrijven waar we allemaal van afhankelijk zijn, en die allemaal "investeren in projecten in de 3e wereld" ofwel.. we helpen de dictators aldaar aan nog meer wapens zodat ze het gewone volk nog makkelijker onder de duim kunnen houden vanuit het dictatoriaal paleis!

Mijn mening is dus dat van alles waar wij afhankelijk van zijn voor ons dagelijkse leven, een overheids versie van moet komen die een dienst levert die zonder winstbelang en topsalarissen een stuk goedkoper uit kan vallen. En als we toch zo nodig willen investeren in projecten "ten behoeve van een betere wereld" dan ken ik nog wel een aantal zorginstellingen die dringend een opknapbeurt kunnen gebruiken. Er lopen psychisch gestoorde mensen buiten die zonder goede zorg naar de afgrond glijden, laten we dan investeren in goede zorg voor deze groep, ipv wapens voor dictatoriaal Afrika!

DAT noem ik nou eigen volk eerst. "Grenzen dicht" is een mooie leus waar helaas veel te veel mensen gevoelig voor zijn, maar het helpt ons niet af van al die mensen met 3 huizen en 6 auto's die ze bekostigen van ons zuur verdiende geld. Het maakt ons alleen maar blind voor de echte crisis in de wereld, en als we niet oppassen worden we al net zo wereld vreemd als Amerika onder Trump. Nuja, wellicht krijgt Lubach dan toch nog gelijk.. "America first, The Netherlands second!" Maar ik bedank!